Gaswinning Groningenveld nu echt verleden tijd

Vrijdag 19 april 2024 is een historische datum in de Groningse geschiedenis. De wet die de definitieve beëindiging van de gaswinning in het Groningenveld vaststelt, is vanmiddag symbolisch getekend in het veld bij Kolham. De plek waar zo’n 65 jaar geleden voor het eerst Gronings gas werd gevonden.

Een belangrijk en historisch moment. Het is een belangrijke stap waar we als Groningers hard voor geknokt hebben. Bij die belangrijke stap willen we op zaterdag 5 oktober in heel Groningen stil staan. Dit wordt een moment van, voor en door Groningers. Dus dit gaan we samen met verschillende betrokken Groninger partijen inkleuren. En bovenal: mét inwoners van Groningen! Schrijf je in voor de nieuwsbrief op deze website en blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws rondom 5 oktober.